Monday, February 14, 2011

Lambat Lagik....

Assalamualaikum...

Hari ni hari Isnin bersamaan dengan 14 Februari 2011...dan bersamaan jugak hr ni dh kene keje..agak malas wooo...huhu..malas pun malas jgak.. nk dijadikan cerita saya bgn lambat lagikkk hr ni huhu..alamak cam mana leh lambat lagi nih..huhu..br bulan ni nak jadi baik2 nak dtg sebelum color merah keluar di punch kad saya (baik2lah konon hehe)..tp apakan daya dah terbangun lambat huhu..untuk pengetahuan semua saya bgn tepat jam 7.20pg..dh masuk 2kali saya terbangun jam 7.20 pagi sedangkan mau punch kad jam 8 pagi..cam mana tuh..dh la perjalanan dr umah memakan masa selama 20 minit kalo tidak jem lah..tp kalo jemm mak aii dlm 35minit gak lah leh sampai..bgn2 jek terus mandi..bersiap2 ala kadar..kemas beg anak..buat susu anak...dukung anak n kejut encik suami...cepat2 saya turun ke tingkat bawah ..naik kete dan memecut laju (laju ke??hehe)..dlm ngah pecut2 anak plak nk minum susu..sebelah tgn pegang stereng sebelah lagi suapkan anak susu...huhu mcm ni lah saya hari2 dgn putri tecik saya ni...sampai2 di opis kul 8.04pg merah jua akhirnya...tp nk buat macam mana dh terlambat huhu...xpelah janji saya dlm pecut2 saya selamat sampai ke opis jgak hehe...esok saya harap lebih baik dr hari ni..ehh esok..esok cuti..beshhhnyaa..luper lak...xsabar nk tunggu esok hehe...


Sunday, February 13, 2011

Ayam Penyet

Assalamualaikum..wah ari ni dh hr ahad begitu cepat masa dan waktu berlalu..esok suda keje huhu..agak kemalasan untuk ke opis esok coz lusa cuti Maulidur Rasul tp tanggungjawab tetap tanggungjawab kan hehe..so citer hr ni xde pe yg best pun..cuma ari ni tetiba nk makan Nasi Ayam Penyet cr punya cr terjumpa la satu Restoran Ayam Penyet AP di Aeon Seberang Prai...saya pun apa lagi terus ajak en suami untuk ke sana..kat bwh ni ade la bebrapa pic yang sempat di ambil otw nk kesana ...



saya sememangnya sgt suka bergambar heeeeee...


hehe..eh2 xnampak plak kepala encik suami yang tgh khusyuk bwk kete..


tgklah muka encik suami saya begitu serius tp yg penting saya sempat lagi posim hehe
..

si tecik ni mcm2 ragam plak tgk lah abis benda dia nk gigit...


cik ngah bersama pu3 adelia...anak mama ngah main apa tu ???


dan tadaaa...ni la ayam penyet yang kitaorg makan tghari td..tghari ke rasa cm dh petang jekk hehe...sedap...



dan ayam penyet tu ayam penyet AP...sape2 yang blom cuba jom cuba makan nasi ayam penyet...mcm2 menu ada....

Saturday, February 12, 2011

Yang Mana Satu

Assalamualaikum..

Hari ni ari sabtu yeah...ari yang paling saya suker..ari ni hr minggu mestilah seronok.. leh spent time ngan org yang saya sayang...tp yg xsyoknya mlm td putri saya kul 5pagi br tdo...geram dibuatnya..tp seb baik ari ni cuti :)..pagi2 lg saya dh kejut suami saya nk kuar survey kete br kami hehe..alhamdulillah ada rezeki skit..skang dlm dilema xtau nk beli yang mana satu..dilema btol hehe..skang ada dua je pilihan yg kami ada n pilihan kami kete keluaran Malaysia (saya sokong brangan keluaran Malaysia ehehe)...apa pilihan kami tu..ermm cuba teka....

















atau
































jeng...jeng...jeng..































tunggu sambungan nya nanti k....hehe...






(sumber logo : www.google.com)









Friday, February 11, 2011

Putri Adelia Batrisyia

Assalamualaikum....
Malam ni br sempat nk meng'update'kan belog saya ni...semalam kuar jalan2 n makan...tengoklah gmbar2 kat bawah ni gelagat si tecik saya..putri adelia batrisyia...skang dh pandai duduk sendiri..dh mcm kanak2 plak saya tengok...

 tengokla memek muka si tecik ni..sudah pandai mengamuk bila barang yang dia nk xdpt..selalu nk main n pegang benda2 yang xsepatutnya..contoh:kunci kete...purse..hsett...bear2 xmo plak dia pegang..macam2 si tecik saya ni  :)

tengoklah mulut tu tengah geram la coz xdpt apa yang dia nak hehe...





 pantang org amik gambar dia..pasti muka cam ni lah dia buat...agaknya sebab masa si tecik ni dlm peyut mama dulu..mama hr2 suka bergambar kut... :)
bila dah nampak sesuatu yang dia nak macam ni rhupanya...



 kalo kena agah ckit mulalah dia tersenyum...kat c ni dh macam budak besar dh sy tengok..tp br masuk 8 bulan...
 suka wat muker ala2 terkejut cam ni..cam ne leh xgeram ngan si tecik ni mcm2...



walau apapun yang anak mama buat...mama tetap sayang dia..sebab dia harta dunia akhirat mama...
Putri Adelia Batrisyia...anugerah yang paling indah dalam hidup mama...

Thursday, February 10, 2011

"Sedetik Lebih" - Anuar Zain




Assalamualaikum..tetiba hari ni ter'feeling' skit hehe..cuba dgr lagu kat atas ni so sweet..kalo bleh hari2 saya nk dengar lagu ni ..tp cr punya cr lum jumpa lagi full song untuk lagu ni...cuba hayati liriknya...sangat2 indah.... kata2 baris2 ayat dalam lagu ni so touching.. tambah2 penyanyinya.. sape??? penyanyi yang sgt saya suka sape lagi kalo bukan 'anuar zain' i love all his song so romantic...n feeling....tp saya blum jumpa full songnya masih mencarik2 ....mcm mana nk buat nih huhu...kat bawah ni ade liriknya sekali, penat dengar 'pause lagu' tulis n dengar lagi 'pause' lagi sampai la abis lagu ni (yang sy dgr,tulis n pause tu bukan dr original singer k..hehe) tp xpe leh krn minat, saya ok jekk hehe..jom layan n hayati lirik lagu ni...sngat indah......opps lupa lak lagu ni 'OST Hikayat Merong Mahawangsa' pe pun jom hayati lirik ni... :)



Sedetik Lebih

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Tak ku sedar dibuang
Angan dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
*Ternyata kuperlukan 
Cinta dari dirimu
Sayang barulah terasa
Ku bernyawa
Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerna ku amat mencintai kamu
Kerna kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta
Sedetik lebih
Selepas selamanya
Dikala penuh ketakutan
Dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang
Dimiliki didunia asal masih
Adanya kamu
*ULANG SEMULA


HAAA....dah jumpa dah full song nya hehe..tp videonya saya yang buat...hehe

video

Wednesday, February 9, 2011

~Bisnes oooo Bisnes~

Assalamualaikum pembuka bicara cehh mcm org nk bg ceramah plak ngeh3..hurm agak lama dh xmenjenguk belog saya ni..kerna tidak cukup masa..sibuk dgn keje..suami..n anak di rumah..tu br anak sorg kalo dh ramai xtau la cam mana...erm hr ni macam biasa saje buat rutin harian bgn pg siap2 g keje n anta anak kat pengasuh...sekarang saya memulakan bisnes tudung..shawl..inner...dan lain2 lagilh..kalo dulu selalu hr2 duk mengadap pesbuk tgk org jual tu jual ni..kadang2 pantang tengok brg2 murah n canteqq2 saya lah pembelinya...tp tiba2 terdetik kat hati ni..erm org senang2 je jual mcm2 brg kat pesbuk..contohnya cm jual tudung n shawl wahh nampak begitu menarik sekali..pk punya pk saya bersama2 adik perempuan saya ingin berjinak2 dalam bisnes tudung n shawl  ni..modal yg dikuarkan xbnyak mana pun..tp saya sekadar ingin mencuba...alhamdulillah percubaan pertama berjaya...wah begitu bersemangat saya bersama2 adik ingin meneruskan lagi niat murni ni...tp dlm bisnes2 ade gak dugaannya..nk melayan karenah org mcm2..tp bg sy xapa semua tu adatlah bg org yg berbisnes ni..ermm betul la org cakap kalo kita bisnes kena bnyakkan bersabar xbleh putus2 asa...n xleh bhenti sekerat jln..wahh sy ni mcm dh bisnes berthn2 lamanya padahal br merangkak2 :) mencuba nasib dlm bidang ni...erm apapun kene usaha kuat n xmalu...saya hrp sy juga leh bjaya cam org lain :) cita2 saya mmglah besar..tp org kata usaha kan tangga kejayaan...harap sgt apa yg sy buat skang ni bukan hnya hangat2 taik ayam...kalo jadik ayam xpe ni jadik taik ayam xleh wat pe dah hehe...